Enskede IP 2, ENSKEDE
28 september 2019
16:00

Referat: Enskede IK - Djurgårdens IF FF

Idag blev det tennissiffror i ösregnet på Enskede IP när vi förlorade mot ett mycket bra lag i en mycket bra J19-match som gick i högt tempo. Vi inledde bra men hade svårt att freda oss mot ett mycket kvickt Enskede som kom runt på kanterna och kunde göra inspel till fristående medspelare. På så sätt tog Enskede ledningen och utökade till 2-0. Vi fortsatte dock med hög press och fina kombinationer. Just den höga pressen låg bakom vårt reduceringsmål där Sina höll sig framme och petade in 1-2 sedan Freja stört Enskede i uppspelsfasen. I det läget hade vi en jättebra period där vi pressade och skapade flera vassa chanser att kvittera. Närmast var Lollo som prickade ribban. Tyvärr lyckades vi inte utnyttja chanserna och istället gjorde Enskede två snabba mål och gick fram till 4-1 i slutet av första halvlek. Den ledningen kändes definitivt som något mål för stor. Vi började andra halvlek med optimistiskt spel och med samma höga press. Det resulterade i en omedelbar reducering då Stina, på passning från Bjurre, kunde göra sitt andra mål för dagen då hon dunkade in 2-4 i nättaket från nära håll. Tyvärr blev det omgående ytterligare ett mål i baken. Därefter var spelet jämnt och vi skapade flera fina möjligheter, samtidigt som Felicia fick göra flera kvalificerade räddningar på vassa Enskedechanser. Efter ca 30 min i andra halvlek slog Freja en fin hörna som Katta mötte med huvudet och reducerade till 3-5. I matchens absoluta slutskede utökade sedan Enskede till 6-3 när det blev väl folktomt i vårt straffområde. Sammantaget en bra och välspelad match där våra tjejer alla gjorde fina insatser. Särskilt tack till Katta och Felicia som hjälpte oss idag!